Current time: 04-23-2014, 11:05 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)

Post Reply 
Movable Type installation
12-11-2002, 08:58 AM
Post: #11
Movable Type installation
Ha hah! That was the problem. I didn't specify DBHost, thinking that information was the database. For others referenced I changed to:

Database words
DBHost words.ruined.net

and that did it. Thank you!
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2002, 11:26 AM
Post: #12
Movable Type installation
Yay!

:>

- Jeff @ DreamHost
- DH Discussion Forum Admin
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-11-2002, 02:26 PM
Post: #13
Movable Type installation
And jumped past another hurdle where it wasn't seeing any of my files. All is good now.

Kockybrat, if you did want to use the MySQL features, I could probably help out since it's all fresh in my mind. Just let me know.

email is: ruiner@ruined.net
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-13-2002, 12:33 AM
Post: #14
Movable Type installation
Before this third party software forum was set up (thanks, Jeff!), I wrote up some step-by-step notes on my Movable Type 2.5 install that luckily went very smoothly, but the link I posted to those notes is now buried deep in a thread in the General Troubleshooting section. Hopefully, it will be easier for people to find and use. This, of course, assumes my notes are comprehensible and helpful. If they aren't helpful, please let me know and I will delete the link so I don't lead anyone astray.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-13-2002, 07:32 AM
Post: #15
Movable Type installation
Thanx! This should be helpful for future installs, even to those of us who have gone through it already.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-26-2002, 10:58 PM
Post: #16
Movable Type installation
I've done everything as suggested in the forums and in the official installation docs but still don't seem to be connecting properly to the mysql server. With the mt-load.cgi page I'm getting...

Connection error: Access denied for user: 'nbmtblogadmin@tofu.dreamhost.com' (Using password: YES)

I setup the database and user through the control panel, assigned host, entered info in the mt.cfg file, uploaded everything as ascii, but that's as far as I can get.

Any further suggestions?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-27-2002, 06:51 AM
Post: #17
Movable Type installation
Can you connect to your database, either from the comand line, or phpMyAdmin (go to the host name with a browser)?

If you can't, try deleting and recreating the user -- with no password confimation it's easy to mistype the password.

If you can connect, double check that the pasword and only the pasword is in mt_db_pass.cgi
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-27-2002, 11:00 AM
Post: #18
Movable Type installation
I'm leaving this post for reference, but everything is working now! It all came down to my ftp client not uploading some of the files in ascii that had to be. Specifically, the schema dir and file. And I'm guessing that some of the permissions were not set properly as well.

Original post...

I can connect via phpMyAdmin and I've checked the password as well. I've set all permissions to 755 (through my ftp client, I wasn't allowed to from command line).

I just don't seem to be pointing at the database at all. Here's what I've set

CGIPath http://www.nicolebooks.com/mt/
ObjectDriver DBI::mysql
Database nbmtblog
DBUser nbmtblogadmin
DBHost mysql.nicolebooks.com

I also uncommented the following

DBUmask 0022
HTMLUmask 0022
UploadUmask 0022
DirUmask 0022

BTW, mt-check.cgi reports back that everything is OK to continue.

OK, I reset the user and password. One step forward...I seem to be connecting to the DB, but...two steps back...now I'm getting the following...

Loading initial data into system...
Loading database schema...

An error occurred while loading data:
Query was empty at mt-load.cgi line 54.

Thanks to all
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-31-2002, 08:43 AM
Post: #19
Movable Type installation
I'm glad it's working now. Welcome to the Dreamhost/Movable Type experience! :-)

pielmorena
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-07-2003, 08:08 PM
Post: #20
Movable Type installation
Just wanted to say thanks for those step-by-step notes, they sure made my life easier. Smile I'm waiting for the mysql subdomain to become active, but hopefully I'll be in MT land soon! Thanks!

Marc
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: