Webmail Display Attachment


How come my webmail always display there is an attachment? Even thought they are just plain email with no attachment. It is so ignoring to see all emails with attachments.
Is this a bug or setting which I can set?




That’s most likely the result of the email actually being sent with an “attachment”, such as an html version of the email - you can tell for sure by viewing the source of the email.



Have you checked the message headers yet? What is the value of Content-type?

To check the message headers in Squirrelmail, click on View Full Header

:cool: [color=#6600CC]Atropos[/color] | openvein.org


Here are two emails one from yahoo and the other one from outlook.



Message-ID: 00b201c744ff$6b9d7920$6401a8c0@McIntosh
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
X-Mailer: Microsoft Office Outlook 11
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
Thread-Index: AcdE/2pKmcbq99dxQhe1ANJDc8cCLg==

and other email

MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative; boundary="0-1184064125-1170133708=:33111"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: 760058.33111.qm@web37305.mail.mud.yahoo.com


Well there you go!

[5.1.3. Mixed Subtype

The “mixed” subtype of “multipart” is intended for use when the body
parts are independent and need to be bundled in a particular order.
Any “multipart” subtypes that an implementation does not recognize
must be treated as being of subtype “mixed”.

5.1.4. Alternative Subtype

The “multipart/alternative” type is syntactically identical to
"multipart/mixed", but the semantics are different. In particular,
each of the body parts is an “alternative” version of the same

:cool: [color=#6600CC]Atropos[/color] | openvein.org