Typo 4, Rails and Dreamhost

software development

#1

I am trying to install Typo 4 here on Dreamhost. I found this tutorial: http://blog.aidenbordner.com/articles/2006/07/24/getting-typo-4-0-0-running-on-dreamhostp on how to set up Typo on Dreamhost and after spending 4 or 5 hours on it this weekend, I’ve given up. I’ll spell out what problems I’m running into and if you can help me get Typo 4 running on Dreamhost you’ll have my eternal gratitude.

So, I followed all of the instructions in the tutorial and everything went fine. I did have to do the “gsub” fix as described in the comments by “Chris H,” but the migration went fine. I set the subdomain up just like I have for several other rails projects that I have running on Dreamhost. However, when I navigate to my blog I get an error stating, “Typo failed to start properly.”

There is no information in logs/production.log, nor is there a fastcgi crash log. In the apache logs, I get this:

[Mon Sep 11 08:15:50 2006] [error] [client 65.160.56.2] FastCGI: comm with (dynamic) server “/home/tdonaghe/typo.icuo.us/typo/public/dispatch.fcgi” aborted: (first read) idle timeout (120 sec)

[Mon Sep 11 08:15:50 2006] [error] [client 65.160.56.2] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server “/home/tdonaghe/typo.icuo.us/typo/public/dispatch.fcgi”

So, it looks to me like something isn’t starting properly. I just don’t know enough about how Rails or Apache or FastCGI works to know how to begin debugging this issue. Can someone out there please give me some tips to try or some other general clues? Just leave a comment below and for whoever helps me get this up and running you’ll have a permanent place of honor on the new Typo 4 version of RubyNoob, for whatever that’s worth.

Thanks!!