Rails startup trouble?

software development

#1

I found several people with a similar problem - strange fcgi errors (below) in the apache error log when a rails app is starting up. I get lots of these errors then after 20 minutes or so the app finally starts. I couldn’t find any good explanations or fixes however… anyone know?

[Sun Jul 9 12:17:48 2006] [error] [client 216.15.56.201] FastCGI: comm with (dynamic) server “/home/chris24e/birdlogger.firati.com/public/dis
patch.fcgi” aborted: (first read) idle timeout (120 sec)
[Sun Jul 9 12:17:48 2006] [error] [client 216.15.56.201] FastCGI: incomplete headers (0 bytes) received from server “/home/chris24e/birdlogge
r.firati.com/public/dispatch.fcgi

Thanks!

Chris Eagan


#2

Did you ever solve this problem? I’m having the same issue…


#3

No. I even deployed a new app last week and the exact same thing happened. On the bright side it did start eventually.


#4

If we can’t do anything (we are in the client side), we still have an option.

contact DH support.

Although it takes a long time to receive reply, there at least a hope.

Save [color=#CC0000]$97[/color] (max discount) on dreamhost by using promo code: [color=#CC0000]97CRAZY[/color].


#5

Hey,

I’m also having problems with FCGI, which is showing the generic error for my website;

Application error
Rails application failed to start properly

My URL is; http://blog.hanabi.co.uk/

I contacted support and they sent me the following:

Debugging your rails application is beyong our scope of support. Your fastcgi.crash.logs contained the following errors. I can suggest that
you consult our member forum http://discussion.dreamhost.com. Often times you can receive tips from users who have encountered similar problems. If you have any additional questions, please let us know.

[08/Jan/2007:15:21:23 :: 4602] Dispatcher failed to catch: private
method
`split’ called for nil:NilClass (NoMethodError)

/usr/lib/ruby/1.8/cgi.rb:897:in `parse’

…/config/…/vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/cgi_ext/raw_po
st_data_fix.rb:45:in `initialize_query’

/usr/lib/ruby/1.8/cgi.rb:2274:in `initialize’

/usr/lib/ruby/1.8/fcgi.rb:594:in `new’

/usr/lib/ruby/1.8/fcgi.rb:594:in `each_cgi’

…/config/…/vendor/rails/railties/lib/fcgi_handler.rb:141:in
`process_each_request!’

…/config/…/vendor/rails/railties/lib/fcgi_handler.rb:55:in
`process!’

…/config/…/vendor/rails/railties/lib/fcgi_handler.rb:25:in
`process!’

./dispatch.fcgi:24

killed by this error

So it looks like this is a more general problem, but isn’t going to be fixed by DH. :frowning:

Does anyone have any new leads on these problems?