Help installing Planet

apps

#1

Hi,

I’ve been trying to install Planet, a feed aggregator, on a folder in my domain.

http://www.planetplanet.org/

However, I am a new user (and even a new user of DreamHost), so I have no idea how I can run the python script necessary to install Planet. It requires to run “planet.py /config.ini”, adding to cron and making sure to be run from the correct directory.

I cannot ssh into the server to run the command. Any thoughts please?


#2

Why can’t you SSH into the server? You opt not to, or it’s just not working?

  1. Make sure your User has Shell Account enabled in Panel -> Users -> Manage Users -> Edit

  2. Get an SSH client, like PuTTY and log in. You’ll have to ‘cd’ to the Planet folder and run the script. Hopefully, it’s Executable and will run just like the instructions say.
    http://wiki.dreamhost.com/Putty

-Scott


#3

Sorry about the ssh thing, I am new to DreamHost, didn’t realize it was there.

Anyway, I ssh-ed into the directory, ran the command, and hit this error message:

[]$ python planet.py examples/basic/config.ini
DEBUG:planet.runner:Socket timeout set to 20 seconds
INFO:planet.runner:Loading cached data
Traceback (most recent call last):
File “planet.py”, line 167, in ?
main()
File “planet.py”, line 160, in main
my_planet.run(planet_name, planet_link, template_files, offline)
File “/planet/init.py”, line 240, in run
channel = Channel(self, feed_url)
File “/planet/init.py”, line 505, in init
os.makedirs(planet.cache_directory)
File “/usr/lib/python2.4/os.py”, line 156, in makedirs
makedirs(head, mode)
File “/usr/lib/python2.4/os.py”, line 156, in makedirs
makedirs(head, mode)
File “/usr/lib/python2.4/os.py”, line 156, in makedirs
makedirs(head, mode)
File “/usr/lib/python2.4/os.py”, line 156, in makedirs
makedirs(head, mode)
File “/usr/lib/python2.4/os.py”, line 159, in makedirs
mkdir(name, mode)
OSError: [Errno 13] Permission denied: ‘/.com’
[]$

(Note, , and have been manually added)

May I please know what I could do now?


#4

I realized I made some mistakes while configuring config.ini. Now the planet works perfectly.

Thanks for your help!